Aiki(bu)do

AI

Harmonie

KI

Innerlijke kracht

BU

Krijger

DO

Levensweg


Aikido is in de huidige vorm één van de jongste krijgskunsten die ontwikkeld is uit de oosterse krijgskunsten. Aikido is een vreedzame krijgskunst die geen agressie kent. Het doel is om een aanvaller uit balans te brengen en de situatie te controleren. Hierbij kun je in laten zien dat geweld nutteloos is en leer je om alleen als het niet anders kan uit te schakelen. Deze krijgskunst kent dan ook geen competitie elementen. Het doel is om te groeien, niet te overwinnen.

De stijl die bij Stichting Dainitji wordt beoefend is Ai Ki Bu Do. Aikibudo ligt aan de basis van het hedendaagse Aikido en werkt aan de erecode van de Samoerai, de Bushido.

Aikibudo helpt bij het vinden van innerlijke rust en balans. Het zorgt voor weerbaarheid, assertiviteit (van je af kunnen bijten) en maakt geestelijk in balans. Door de juiste beoefening van het Aikibudo volg je een weg, een studie. Deze weg wordt begeleidt door de deskundige Sensei en Sempai van Stichting Dainitji.

Net als de training van Aikibudo stopt de begeleiding niet bij de deur van de dojo. Aan de hand van een persoonlijk ontwikkelplan wordt gewerkt aan de weg die u bewandeld. Houding, waarnemingsvermogen en geestelijke instelling zijn even zo belangrijk als de fysieke gesteldheid.

jessetilro.nl © Copyright Stichting Dainitji, 2011-2020